ban
soturi

 

Etusivu

Johdanto

Roolipeliyhdistys Ryhmä Rämä ry on vuonna 2005 perustettu roolipeleihin, näytelmäpeleihin, improvisaatiotoimintaan, historianelävöittämiseen ja bofferointiin keskittynyt yhditys. Rämä aloitti toimintansa Nurmijärvellä, mutta nykyisin suurin osa jäsenistöstä ja toiminnasta keskittyy pääkaupunkiseudulle. Säännölliset bofferointitreenit pyörivät Leppävaarassa, Espoossa.

Yhdistyksen suurimmiksi meriiteiksi voi laskea Sotahuuto2006 -taistelutapahtuman järjestämisen ja bofferointi-keskustelusivuston avaamisen vuonna 2006 sekä Fantasy Battle elämys- ja taistelutapahtuman järjestämisen vuosina 2009 ja 2010.

rama

Historia

Roolipeliyhdistys Ryhmä Rämä ry:n juuret ovat Nurmijärvellä 40km Helsingistä pohojiseen. Ryhmä Rämä oli alunperin nurmijärveläinen kaveriporukka jonka vajaan 10 hengen ydin harrasti aktiivisesti roolipelejä. Bofferointia harrasti myös muutamia ropeporukkaan kuulumattomia. Bofferointi alkoi joskus vuonna 1997 ja oli aktiivisimmillaan 1999-2001. Nurmijärvellä oli tuolloin noin 15 bofferoijaa. Porukka koostui paria poikkeusta lukuunottamatta -83 syntyneistä. Vuosina 2002-2005 bofferointi oli jo lähes loppunut. Vuodessa saatettiin järjestää vain yhdet treenit Ropeconin lisäksi. Ropeconissakin "Rämästä" mättöön osallistui yleensä vain pari-kolme.

Bofferoinnin hiljaiselo päättyi kun Anssi Pystynen bongasi Sotahuuto 2005 -ilmoituksen, ilmeisesti larp-kalenterista. Hän kertoi asiasta Pekka Väisäselle, joka kävi vanhan boffoporukan läpi, ja Ryhmä Rämä saatiin kasaan. Juuri ennen sotahuutoa järjestetyssä Leganin kronikat larpissa Rämä värväsi muutaman uuden tulokkaan. Sotahuuto 2005 varten järjestettiin jopa yhdet treenit. Valitettavasti yksi soturi loukkasi niissä polvensa eikä siten voinut osallistua. Hänen osallistumismaksunsa hyödynsi sittemmin Aldaron (SH07 vastuupäällinen) joka värvättiin pelipaikalla. Rämän lopullinen vahvuus olikin 13 soturia. Pienehköstä ryhmäkoostaan huolimatta Rämä menestyi Sotahuuto 2005 tapahtumassa hyvin. Ryhmä sai erityskiitosta taktisesta älykkyydestä.

Kun näytti siltä, ettei kukaan olisi järjestämässä Sotahuuto 2006 -tapahtumaa, päätimme kantaa kortemme kekoon Suomen bofferiharrastuksen eteen ja otimme asiaksemme tapahtuman järjestämisen. Rämällä ei ollut kokemusta aiempien isojen tapahtumien järjestämisestä, mutta luottamus porukan järjestelykykyyn oli rautainen. Ystäväpiiristä haalittiin kaikki halukkaat vapaaehtoiset joita saatiin juuri riittävästi. Tapahtuman järjestäminen pakotti rekisteröitymään yhdistyksenä ja järjestäytymään paremmin.

Ensimmäinen merkittävä saavutus Sotahuuto 2006 tapahtuman ja koko suomen bofferoinnin hyväksi oli Sotahuuto-foorumeiden pystyttäminen. Seuraava saavutus oli Sotahuuto 2006 tapahtuman vieminen läpi onnistuneesti (joskin tietty pienin kömmähdyksin).

Samana vuonna yhdistys järjesti 28.10. Espoonkartanossa Yövartio II- näytelmäpelin.

verta